„Elementalii Pamantului : Gnomii, Zanele si Piticii

Featured imageElementalii Pamantului : Gnomii, Zanele si Piticii 

Denumirea este extrasa din grecescul genomos: „cel care traieste in interiorul pamantului”. Aceste Spirite Elementale sunt la fel de variate ca si toate celelalte, mergand de la anumiti monstri (…) pana la piticii pe care-i aminteste folclorul fiecarui popor. Despre primii putem spune ca sunt in continua miscare, in expansiune si retragere, putand atinge marimi asemanatoare celor mai mari mamifere cunoscute. Cei din urma, cu un aspect umanoid, nu sunt de obicei mai inalti de doua palme.

Zburdalnici din fire, le place sa-si rada de cei care-i cauta cu stangacie, dar, in schimb, sunt servitorii ascultatori ai adevaratilor Magi. Desi ar trebui sa fie de ambele sexe, nici povestile si nici propria mea observatie nu inregistreaza sexul feminin. Aspectul sugereaza de obicei o varsta matura, desi nu reprezinta ceea ce noi intelegem drept varsta, deoarece ei traiesc mai multe secole si nu cunosc ca noi varsta copilariei, a maturitatii si a batranetii. Infatisarea lor este intotdeauna la fel. Cu exceptia capului, care este mare in raport cu trupul, ca si in cazul piticilor umani, sunt bine proportionati

Gnomii sau omuletii pot, daca doresc, sa se deplaseze cu o viteza extraordinara si sa ajunga instantaneu acolo unde vor sa fie. Astfel fac mici servicii Magilor pentru care lucreaza, avertizandu-i prin lovituri usoare in mobila si in alte moduri pe care le vom vedea mai tarziu. In ciuda faptului ca nu au un suflet cu un anumit grad de diferentiere ca oamenii, reusesc sa-1 faca sa apara sub influenta unui ocultist care poate efectiv sa comunice cu ei.

Zanele sunt de asemenea Elementali ai Pamantului, desi exista multiple varietati si traditia literara si populara le exalta intr-atat, incat in multe tari numele lor este sinonim cu vrajitoare sau magiciana, ca in versiunile din Evul Mediu Timpuriu si Renastere ale Mitului lui Merlin din Saga regelui Arthur, in care Morgana apare ca Zana

Elementalii Apei : Sirenele, Nereidele, Ondinele si Nimfele 

Asa-numitele sirene sunt cele care se afla la suprafata marii. Sirenele, din lat. Siren, din gr. Seiren, sunt „cele care vrajesc sau seduc”. Asociate de antici cu muzica, ele au fost considerate fiicele Melpomenei. In descrieri apar cu cap de femeie si corp de pasare si, de asemenea, de peste. Fiind aliate cu formele elementale care guverneaza brizele marine, produc sunete armonioase foarte asemanatoare vocii umane, pe care o pot imita datorita puterilor lor telepatice. Am putea sa le asezam in varful ierarhic al unei intregi game de Elementali care, desi sunt de Apa, au nevoie de imbinarea cu Aerul pentru a trai. In cealalta extrema s-ar situa creaturi foarte mici care traiesc numai in spuma, se nasc si se dizolva o data cu ea, mai cu seama in noptile cu Luna plina. Potrivit medicinei vechi, cele din urma aveau capacitatea de a realiza vindecari extraordinare ale celor ce se imbaiau in apele lor. Serveau de asemenea Magilor pentru a putea citi preziceri in reflexul luminii lunare sau, altfel spus, al Drumului de argint al Lunii Pline deasupra marii calme.

Nereidele sunt Spiritele puternice ale Naturii feminine care slujeau ca escorta Afroditei cea Nascuta din Spuma. Pot ajunge la mari adancimi si locuiesc in grote submarine. inaltul grad ierarhic le permite sa fie insotitoare ale Amfitritei, sotia lui Poseidon, Regele Marii si al Pesterilor Subterane, stravechiul Stapan al Cutremurelor si al Cailor, deoarece spumele incretite ale valurilor sunt identificate cu coama cailor lui Poseidon. in mod traditional legate de regalitate si de aristocratie, ele protejeaza manevrele dificile ale barcilor vechi cu panze apartinand regilor si imparatilor.

Tritonii constituie complementul lor masculin, apartinand si ei suitei lui Neptun; corespund Puterii Ternare a Reflexului Logosului asupra Marii Oglinzi sau Cristalului Negru de origine Terestra si de Foc, pastrat in Tnula pentru Coroana Regelui Lumii. La fel ca Nereidele, au corpul asemanator celui uman in partea superioara, iar in partea inferioara seamana cu un peste lung, de felul sarpelui de mare. impodobiti cu alge si corali, perle si scoici, ei canta in melci eterici anuntand prin ultrasunete trecerea celor triumfatori.

Ondinele isi datoreaza numele cuvantului latin unda, ce inseamna literal „val”. Locuiesc in rauri, in special in zonele unde curg printre stanci producand cascade si spume zgomotoase. Alte varietati sunt marine si traiesc pe coaste si plaje, intotdeauna in locuri adapostite, unde exista grote. Forma lor seamana cu cea a unei femei in partea superioara, de la centura in jos avand un corp nedefinit sau aparent acoperit cu niste panze umede. Au parul foarte lung, inoata cu o viteza extraordinara si sunt confundate frecvent cu Nereidele

Nimfele, al caror nume provine din latinescul lympha, „apa”, si grecescul nymphe, legat de fantani si izvoare, sunt Spirite Elementale cu infatisare feminina, foarte frumoase, care locuiesc in lacuri si ape linistite. De asemenea, sunt ocrotitoarele izvoarelor ascunse in paduri. Nimfelor li se atribuie un aspect in intregime feminin, astfel incat nu pot fi deosebite de femei. in antichitate au fost considerate pazitoarele vartejurilor, putand fi atat malefice, cat si benefice, dovedind un caracter capricios si atragator in acelasi timp, astfel incat ii puteau tenta chiar si pe Zei.

Elementalii Aerului : Silfii si Elfii 

Denumirea creaturilor Elementale pe care le numim Silfi are o radacina etimologica dificil de identificat, probabil galo-romana si derivata din sunetele produse de vant in harpele druidice care, asemenea celor eoliene grecesti, erau de obicei atarnate de arborii sacri, pentru a interpreta o alta muzica decat cea umana.

Aceste Spirite ale Naturii se caracterizeaza prin faptul ca traiesc in exclusivitate in aer; sunt foarte greu de perceput data fiind natura lor instabila, fluida, predispusa la miscari foarte rapide astfel incat cercetatorul trebuie sa-i tintuiasca pe ceva imobil pentru a putea realiza chiar si cel mai sumar studiu. Acest procedeu ii infurie pe Silfi si le produce durere. Nu atat pentru supunerea in sine, ci pentru faptul ca sunt privati de miscare, fara de care lesina si chiar mor.

Ei au permanent nevoie sa alerge si sa se miste din loc in loc. Numai capul lor are aspect uman, iar restul corpului, dificil de studiat, este asemenea imaginii pe care o avem despre ingeri, dar mai putin calma si nu intotdeauna cu numai doua aripi. Nici aceste aripi, in cazul Elementalilor de la nivelul pe care-1 descriem, nu sunt la fel de albe, de placute si cu atat de multe pene cum sunt cele din imaginile grecesti, romane si crestine.

Traiesc in apropierea si in corolele florilor, asemeni unor fluturi eterici. Corpurile lor sunt antropomorfe si au figuri feminine sau masculine, desi nu exista nici o legatura stricta cu reproducerea lor, deoarece ei doar copiaza forme umane. Hainele lor sunt in stilul tunicilor scurte si usoare. Miscarile lor constante sunt asemanatoare celor ale albinelor cand sorb nectarul florilor. Extrem de energetici, au mari puteri curative, desi in acest tip de activitate se extenuaza pana la moarte.

Elementalii Focului : Salamandrele, Baziliscul 

Asemenea Elementali au formele cele mai indepartate de cea umana. Numele lor au o etimologie obscura, probabil orientala, prin filiera araba, astfel incat sunt pusi in legatura cu faimoasa universitate din Salamanca, ce se bucura in Evul Mediu Timpuriu de splendoarea deplina a Islamului. Cert este ca acolo se efectuau studii si lucrari legate de Alchimie si sub acest termen generic erau adunate o multime de cunostinte, intre care cele despre Spiritele Naturii, in special despre cele care incalzeau si, de asemenea, incununau Athanorul.

In focul vetrelor pot fi vazuti sub forma unor serpi negri, de obicei in pozitie verticala, care se misca foarte repede si se rasucesc in jurul lor.

Marimea Salamandrelor variaza, de la micii viermisori care se misca in vetre si ruguri, pana la Salamandrele enorme care plasmuiesc curioasele forme ale fulgerelor si trasnetelor.

Nimeni in afara celor care au sfintenie si experienta nu trebuie sa incerce sa intre in contact cu aceste Fiinte puternice, deoarece ele guverneaza de asemenea si impulsurile electrobionice care se transmit prin sistemul nervos uman.

Exista metale care le adorm si le retin, astfel incat pot colabora la eficienta unei amulete prin formule de Magie, prea periculoase pentru a fi rostite fara legaminte prealabile care sa ii faca pe oameni incoruptibili ”

Sursa: http://adevarul2012.blogspot.ro/

WordPress Post

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.