Ce este meditatia?

images

Meditaţia nu este ceva nou; voi aţi venit pe lume însoţiţi de ea. Mintea este ceva nou; meditaţia este în natura voastră.  Este firea voastră, fiinţa voastră profundă. Cum ar putea deci ca ea să fie ceva dificil?“ Osho

In traditiile orientale, meditatia inseamna oprirea gandurilor, pentru a atinge iluminarea, sau contopirea cu Sinele cel mai inalt si cu Dumnezeu, fiind foarte asemanatoare rugaciunii. Insa nu orice fel de rugaciune, ci aceea in care cei mai multi calugari sau sfintii parinti comunicau cu Divinitatea – in liniste si tihna, de multe ori izolati de restul lumii, pentru ca nimic sa nu-i tulbure.

Meditaţia este un răgaz de linişte, un proces şi o stare de relaxare, reflecţie şi contemplare. În timpul meditaţiei au loc reacţii contrare celor produse de stres: pulsul şi tensiunea arterială scad, respiraţia devine mai lentă şi  muşchii se relaxează.

Are, de asemenea, un efect de calmare şi deseori generează o prezenţă mai intensă, încredere, un simţământ de  toleranţă, conectare şi autocontrol.

Meditatia nu solicită mintea în nici un fel.

Uneori, când scapă de sub povara solicitărilor, deciziilor sau problemelor de fiecare zi, mintea se limpezeşte şi îşi manifestă creativitatea. Când lăsăm mintea să se liniştească, inconştientul scoate la lumină chestiuni importante şi ne ajută să  dobândim mai multă înţelegere, un plus de discernământ sau o perspectivă mai profundă.

Pentru cei preocupati de evolutia spirituala, meditatia este un instrument esential pentru a primi raspunsuri si revelatii, pentru a-si gasi calea si pentru a atinge echilibrul dintre minte, corp si spirit.  Este ca o poveste in care noi suntem fie spectatori fie personaje principale, un fel de vis lucid, in care ne indreptam atentia spre ceea ce vrem sa rezolvam. Meditatia este o calatorie cu un profund caracter de autocunoastere si vindecare, umana si spirituala deopotriva.

Te poti alatura si tu seminariilor pe care le organizez in fiecare saptamana de la ora 18.00.

Poti invata sa meditezi alaturi de mine in cadrul seminariilor de joi.

Te astept cu drag!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.