Miracolul recunostintei

199408_193504867356688_100000915270559_507301_7177746_n
fragment din cartea 
Mai fericit decat Dumnezeu” 

de Neale Donald Walsch

​ –
publicata de Editura For You​


”Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapida cale de a dizolva nelinistea, de a vindeca dezamagirea, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum infundat, la Cale. Este energia care te conecteaza cu Dumnezeu. Este mai usor decat crezi sa ramai pozitiv cand esti inconjurat de – chiar cand esti cufundat in – ceea ce altii ar putea numi ‘negativitate’. Secretul este sa incetezi sa mai judeci, sa nu judeci dupa aparente”.

Cand incetezi sa mai judeci, pui capat unui intreg mod de viata. Acesta nu este un lucru minor. Este o modificare ce iti schimba viata, in atitudine si comportament. Este un miracol.

Dar cum poate cineva sa realizeze acest miracol?

Aceasta este intrebarea la care toata lumea asteapta raspuns. Te rog sa fii foarte atent la ceea ce urmeaza sa spun acum: Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta. Acesta este un corolar atat de important, incat ar trebui scris si lipit prin intreaga casa si peste tot in lumea ta. Ba ai putea chiar sa-l tatuezi pe incheietura mainii stangi – sau macar sa-l imprimi pe o bratara pe care sa o porti.

Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta.

Asta inseamna sa ramai recunoscator oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta inseamna sa spui: “Iti multumesc, Doamne” chiar si pentru acele lucruri pe care stii sigur ca nu le-ai ales in mod constient si pe care este clar ca nu le vrei.

Cineva a spus, odata: “Fericirea nu inseamna sa obtii ceea ce vrei, ci sa vrei ceea ce obtii”. Acel ‘cineva’ a avut o profunda dreptate. Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapida cale de a dizolva nelinistea, de a vindeca dezamagirea, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum infundat, la cale. Este energia care te conecteaza cu Dumnezeu.

Incearc-o la un moment dat. Data viitoare cand te confrunti cu un rezultat sau cu o experienta nedorita, doar opreste-te. Opreste-te exact in mijlocul evenimentelor – oricare ar fi ele. Doar opreste-te. Pentru o fractiune de secunda inchide ochii si spune in gand: “Iti multumesc, Doamne.”

Respira profund si multumeste din nou: “Iti multumesc pentru acest dar si pentru comoara pe care mi-o aduce.” Asigura-te ca el contine cu adevarat o comoara ce-ti este destinata, chiar daca nu o poti vedea chiar atunci. Viata iti va dovedi acest lucru, daca ii vei da o sansa.

Atunci cand recunostinta inlocuieste judecarea, linistea iti cuprinde tot corpul, blandetea iti inconjoara sufletul, intelepciunea iti umple mintea. Lasa recunostinta sa inlocuiasca judecata si intreaga experienta a vietii tale se va imbunatati, in cinci secunde. Si asta pentru ca atitudinea este totul. Atitudinea restabileste traiectoria corecta, atunci cand te abati de la Cale. Atitudinea este ca o Harta a Mintii. Este precum Satelitul Global de Pozitionare al creierului.

O atitudine negativa te va trimite pe drumul nefericirii. Acest lucru nu poate fi evitat. Asa se va intampla cu certitudine – indiferent care este problema. O atitudine pozitiva te va readuce pe Calea catre pace interioara si fericire. Si, repet, acest lucru nu poate fi evitat. Asa se va intampla cu siguranta, indiferent care este problema.

Totusi, cum poate trece cineva la starea de recunostinta cand imprejurarile sau conditiile sunt, ele insele, extrem de cumplite, triste – sau chiar iti ameninta viata. Prin faptul ca stii ca fiecare moment din viata reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tine ca sa declari, sa exprimi si sa traiesti experienta interioara a Divinitatii care se afla in tine.

Acesta este un lucru care se poate explica prin faptul ca exista Energia Atractiei.”

 

Miracolul Recunostintei

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.